Over ons

Wie zijn wij?


Duurzaam bouwen in hoogwaardig kunststof en maatwerk zijn onze drijfveren. Wij bouwen hoogwaardige kunststoftanks (HDPE) op maat voor vele doeleinden. Zowel voor de jachtbouw, scheepsbouw en industrie bouwen wij tanks en andere producten op maat geheel volgens specificatie van de opdrachtgever. Dit zijn zowel brandstoftanks (diesel of benzine), drinkwatertanks en vuilwatertanks, maar ook opvangbakken zoals ankerbakken, accubakken en specifieke toepassingen. Al onze tanks zijn uiteraard ISO gecertificeerd en voldoen aan de CE normen. De polyethyleen tanks bieden veel voordelen ten opzichte van stalen en RVS tanks. Vele gerenommeerde jachtwerven en scheepsbouwers maken gebruik van HDPE tanks op maat geleverd door Liquid Storage. Ook voor industriële toepassingen zijn er vele mogelijkheden.

Tanks op maat


In veel gevallen vraagt de beste oplossing voor opslag van vloeistoffen om maatwerk. Een tank op maat voorkomt ruimteverlies en maximale benutting van loze ruimten. Denk aan bijvoorbeeld de ronde- of knikspant rompen bij schepen, ruimte tussen en onder chassisbalken bij vrachtauto’s en campers en speciaal gevormde ruimten in industriële omgevingen. Met onze ervaring en expertise zijn wij in staat om in zo goed als alle gevallen een perfecte maatwerk oplossing te bieden. Resultaat hiervan is maximale benutting van de beschikbare ruimte zonder nodeloos verlies van ruimte. Aan de hand van een maattekening, maar ook met behulp van een model of met mallen leveren wij een perfect passend eindresultaat.

Aansluitmateriaal en appendages.


Om de tanks te installeren leveren wij desgewenst alle mogelijke leidingwerk, slangen, afsluiters, verloopstukken en andere aansluitmaterialen. U kunt hierbij veelal kiezen uit kunststof, messing of RVS. Iedere toepassing stelt immers specifieke eisen. Hebt u hier vragen over of wenst u een passend advies dan zijn wij u graag van dienst.

HDPE


Onze tanks worden gebouwd met HDPE. Dit staat voor High Density Polyetheen of Hoge Dichtheid Polyetheen. Een duurzaam en onverwoestbaar materiaal. Het materiaal is veilig en prima recyclebaar. Het gebruik van onze tanks past dan ook perfect bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Circulair


Het materiaal HDPE is veilig en prima recyclebaar.  Met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen zien wij het als onze verplichting om zorgvuldig om te gaan met mens en milieu. Duurzaamheid en recycling staan dan ook hoog in ons vaandel. Wij hebben daarom het Recyclingprogramma ReVink omarmd om samen met onze leveranciers en partners in de kunststofketen, restmaterialen opnieuw voor hoogwaardige toepassingen in te zetten. Hierbij streven we naar een circulair proces met waardebehoud van alle kunststof restmaterialen, zodat ‘downgrading’ van het materiaal kan worden voorkomen.

Toepassingen


Maatwerk tanks worden voor veel uiteenlopende doeleinden gebruikt. Hierbij valt te denken aan voorraadtanks voor drinkwater en levensmiddelen maar zeker ook voor brandstof zoals bijvoorbeeld (bio)diesel. Een veel voorkomende toepassing zien we ook voor opvangtanks van vuilwater in jachten en schepen. Zowel zogeheten grijs water als zwart water wordt opgevangen in onze HDPE tanks. Maximale geurdichtheid en het gladde oppervlak van het materiaal maken deze tanks optimaal geschikt voor dit soort toepassingen. HDPE is in meerdere kleuren leverbaar. In overleg met de opdrachtgever en op basis van onze ervaring kiezen we de juiste kleur van het materiaal bij specifieke toepassingen.

Het Team


Liquid Storage wordt volledig gerund door Jan Veeningen (meer dan 20 jaar ervaring) . Met passie voor techniek in combinatie met een voorliefde voor maatwerk-oplossingen runt Jan dit bedrijf vanaf het eerste uur in 2006. Klanttevredenheid, hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid is een belangrijke drijfveer. Daar waar nodig worden onder zijn auspiciën  extra mensen ingezet voor de  productie.

Jan Veeningen
Jan Veeningen

Voor marktbewerking en voor hand- en spandiensten in de bedrijfsvoering werkt Liquid Storage samen met Paul Huisman van Pier Noord. Met een ruime ervaring in de watersportbranche, een brede ervaring in bedrijfsvoering en een pragmatisch inzicht voor (technische) oplossingen bezoekt hij niet alleen potentiële klanten, maar is hij ook sparring partner. Zowel intern als extern. Wilt u meer weten over onze producten en werkwijze? Paul komt graag een keer langs. Bel 06-30716603, of mail hem even voor een afspraak paul@piernoord.nl.

Paul Huisman
Paul Huisman